Secara lalai, Snapchat membenarkan sesiapa sahaja yang menambahkan anda menghantar Snaps kepada anda, yang tidak sesuai. Jika anda lebih suka tidak menerima mesej daripada orang yang tidak dikenali, berikut ialah cara untuk menukarnya supaya Snapchat hanya membenarkan Rakan (orang yang telah anda tambahkan juga) menghubungi anda.



Buka Snapchat dan leret ke atas pada skrin kamera. Ketik ikon gear untuk pergi ke halaman tetapan.

Tatal ke bawah dan di bawah Siapa Boleh pilih Hubungi Saya.

Tukar tetapan daripada Semua Orang kepada Rakan Saya.

Dan itu sahaja, anda sudah selesai. Orang yang tidak dikenali di internet tidak lagi dapat menghantar Snaps pelik kepada anda.

BACA SETERUSNYA